RespiRo va ureaza: “Sa dormiti bine!”

Între 8 și 11 noiembrie 2017 s-au desfășurat, la Sinaia, a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Somnologie și a II-a ediție a Conferinței Naționale de Ventilație Non-Invazivă, organizate sub egida European Sleep Research Society. Au fost prezenți numeroși pneumologi din toată țara și douăzeci de lectori străini. 

 În cadrul ei a avut loc o masă rotundă cu tema “Rolul medicului de familie in diagnosticarea Sindromului de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO)”, organizată în colaborare cu grupul de lucru Respiro, din partea căruia a participat dr. Claudia Iftode, medic primar medicină familiei (Timișoara). Lucrarea prezentată – “Când ne gândim la Sindromul de Apnee în Somn (SASO) în Cabinetul Medical de Medicina Familiei?” – a fost adresată profesioniștilor din asistența primară, cu scopul de a-i sensibiliza cu privire la rolul lor în diagnosticul precoce al acestei patologii, prin identificarea elementelor sugestive și trimiterea la timp a pacientului la medicul pneumolog, pentru confirmare și tratament.

Se contribuie, astfel, la creșterea calității vieții pacienților, pe de o parte și, extrem de important, pot fi împiedicate alte evenimente, cum ar fi accidentele rutiere de circulație, datorate somnolenței diurne excesive. 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support