RespiRo va ureaza: “Sa dormiti bine!”

Între 8 și 11 noiembrie 2017 s-au desfășurat, la Sinaia, a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Somnologie și a II-a ediție a Conferinței Naționale de Ventilație Non-Invazivă, organizate sub egida European Sleep Research Society. Au fost prezenți numeroși pneumologi din toată țara și douăzeci de lectori străini. 

 În cadrul ei a avut loc o masă rotundă cu tema “Rolul medicului de familie in diagnosticarea Sindromului de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO)”, organizată în colaborare cu grupul de lucru Respiro, din partea căruia a participat dr. Claudia Iftode, medic primar medicină familiei (Timișoara). Lucrarea prezentată – „Când ne gândim la Sindromul de Apnee în Somn (SASO) în Cabinetul Medical de Medicina Familiei?” – a fost adresată profesioniștilor din asistența primară, cu scopul de a-i sensibiliza cu privire la rolul lor în diagnosticul precoce al acestei patologii, prin identificarea elementelor sugestive și trimiterea la timp a pacientului la medicul pneumolog, pentru confirmare și tratament.

Se contribuie, astfel, la creșterea calității vieții pacienților, pe de o parte și, extrem de important, pot fi împiedicate alte evenimente, cum ar fi accidentele rutiere de circulație, datorate somnolenței diurne excesive.