RespiRo – IPCRG STOP FUMAT!

Proiect de instruire a medicilor de familie în asistența fumătorului

Statisticile dor, dar și promit!

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (2008), 77% dintre decesele din România au fost cauzate de boli pentru care fumatul reprezintă principalul factor de risc, în condițiile în care 37% dintre bărbați și 16,7 % dintre femei sunt fumători.

Legea nr. 15/2016, de interzicere a fumatului în spațiile publice, este una dintre cele mai respectate, cu un nivel neașteptat de bun de susținere publică, inclusiv în rândul fumătorilor (63%). Strategia “2035 prima generație fără tutun” și propunerea de introducere în noua lege a sănătății a intervențiilor de suport pentru renunțarea la fumat finanțate, inclusiv la nivelul asistenței primare, sunt pe ordinea de zi.

Sambata, 8 iulie 2017, in cadrul Conferintei Nationale “Ziua Medicului de Familie” (Aula Universitatii Transilvania din Brasov, sala Sergiu Chiriacescu, cu incepere de la 10:50), grupul RespiRo va sustine o prezentare care își propune să schimbe percepția medicilor de familie privind pregătirea și implicarea în servicii de suport pentru renunțarea la fumat în diverse variante:

  • intervenție scurtă – sfat minimal;
  • intervenție scurtă extinsă – sfat minimal plus prescripție de medicamente plus suport comportamental

și lansează invitația împlicării în Proiectul de instruire a medicilor de familie în asistența fumătorului, derulat de RespiRo în parteneriat cu IPCRG și finanțat de Global Bridges.

Mai multe informatii AICI .

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support