RespiRo – IPCRG STOP FUMAT!

Proiect de instruire a medicilor de familie în asistența fumătorului

Statisticile dor, dar și promit!

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (2008), 77% dintre decesele din România au fost cauzate de boli pentru care fumatul reprezintă principalul factor de risc, în condițiile în care 37% dintre bărbați și 16,7 % dintre femei sunt fumători.

Legea nr. 15/2016, de interzicere a fumatului în spațiile publice, este una dintre cele mai respectate, cu un nivel neașteptat de bun de susținere publică, inclusiv în rândul fumătorilor (63%). Strategia “2035 prima generație fără tutun” și propunerea de introducere în noua lege a sănătății a intervențiilor de suport pentru renunțarea la fumat finanțate, inclusiv la nivelul asistenței primare, sunt pe ordinea de zi.

Sambata, 8 iulie 2017, in cadrul Conferintei Nationale “Ziua Medicului de Familie” (Aula Universitatii Transilvania din Brasov, sala Sergiu Chiriacescu, cu incepere de la 10:50), grupul RespiRo va sustine o prezentare care își propune să schimbe percepția medicilor de familie privind pregătirea și implicarea în servicii de suport pentru renunțarea la fumat în diverse variante:

  • intervenție scurtă – sfat minimal;
  • intervenție scurtă extinsă – sfat minimal plus prescripție de medicamente plus suport comportamental

și lansează invitația împlicării în Proiectul de instruire a medicilor de familie în asistența fumătorului, derulat de RespiRo în parteneriat cu IPCRG și finanțat de Global Bridges.

Mai multe informatii AICI .