RespiRo la Congresul SNMF

Print

Intre 26 si 29 octombrie 2016 va avea loc, la Iasi, Congresul Societatii Nationale de Medicina Familiei. Evenimentul, organizat o data la patru ani, va reuni in jur de o mie de participanti: medici de familie din tara si din strainatate, medici de alte specialitati, psihologi, sociologi, economisti si decidenti din sistemul medical.

RespiRo va fi prezent cu doua sesiuni. Astfel, pe 27 octombrie 2016, cu începere de la ora 9, în sala Rossini, vom prezenta SIMPLES algoritm de abordare a pacienților cu astm dificil de controlat în cabinetul medicului de familie, oferindu-le colegilor noștri opțiunea unei abordări sistematizate a acestor cazuri în care boala este numai aparent necontrolată, fiind vorba, în realitate, de o evaluare incompletă a factorilor implicați în controlul astmului și nu de forme severe de boală. SIMPLES este un instrument simplu, ușor de integrat în consultația zilnică, preluat de la colegii din Internațional Primary Care Respiratory Group (IPCRG), organizație la care grupul nostru este afiliat și împreună cu sprijinul căruia am dezvoltat un proiect educațional ce a început din toamnă anului trecut. Avem în plan o sesiune în plen interactivă, cu studiu de caz și dialog cu participanții, la sfârșitul căreia sperăm să ne convingem colegii de importanța aprofundării cunoștințelor și dobândirii de abilități specifice pentru managementul pacienților cu astm.

A doua sesiune a grupului nostru este programată pentru 28 octombrie 2016, cu începere de la orele 14, în sala Vivaldi și are în centru Bronhopneumopatia Obstructiva Cronică (BPOC). Aceasta este o cauza majoră de morbiditate și mortalitate în toată lumea, iar perspectiva și înțelegerea noastră, ca medici, asupra bolii, au evoluat mult în ultimii ani. Care sunt principalele modificări aduse ghidurilor de practică, rolul actual al medicului de familie în supravegherea acestor bolnavi, încadrarea lor în clase de risc diferite și adaptarea corespunzătoare a  monitorizării, sinteza diagnostica și terapeutică în contextul comorbiditatilor frecvent asociate și reabilitarea pulmonară în practica medicului de familie sunt temele care vor fi abordate de membri ai grupului și invitați de marcă din rândul colegilor pneumologi.

Mai multe informatii despre programul sesiunilor si lectorii invitati gasiti aici.

Sperăm să fiți în număr cât mai mare alături de noi!

 Cu drag,

 Echipa RespiRo

afis-1-congres-mf-2016-b