PETIȚIE – Solidaritate pentru Sanatate

PETIȚIE
Medicii și pacienții împreună – SOLIDARI pentru SĂNĂTATE

SĂNĂTATEA este un DREPT și o INVESTIȚIE, nu o cheltuială !

Dezvoltarea României depinde de sănătatea cetățenilor săi ! Sistemul de sănătate românesc răspunde în prezent prea puțin nevoilor pacienților, iar demnitatea breslei medicale este continuu încercată. Avem nevoie de transparență ! Pacienții nu primesc din contribuțiile la asigurările sociale de sănătate tot ceea ce le este necesar. Numeroase specialități medicale sunt deficitare în majoritatea zonelor României. Sistemele informatice, deși necesare, funcționează cu prea multe sincope, alterează calitatea actului medical și nu reduc birocrația sufocantă.

Avem nevoie de solidaritate! Avem nevoie de Sănătate !

Susținem investiția în Sănătate ca precondiție a societății românești civilizate !

Împreună, profesioniștii din Sănătate și pacienții, SUSȚINEM:

  1. Alocarea a cel puțin 6% din PIB pentru Sănătate – acum sunt alocate doar 4,2%, mult sub media europeană de 7.2%.
  2. Plățile directe suportate de pacient trebuie să nu depășească 15% din totalul cheltuielilor pentru sănătate. În România acestea reprezintă 19%.
  3. Respectarea pacienților și a breslei medicale prin coerență și claritate în decontarea serviciilor medicale, reducerea timpului pierdut pentru obținerea documentelor și un acces adecvat la serviciile medicale.
  4. Transparență în cheltuirea bugetului asigurărilor de sănătate, a banului public.
  5. Stabilitate și predictibilitate legislativă – în prezent Legea Sănătății este modificată lunar.
  6. Negocierea reală a Contractului-cadru și normelor de aplicare împreună cu reprezentanții medicilor și ai pacienților.
  7. Facilitarea unei platforme de promovare a Sănătății cu scopul educării cetățenilor.
  8. Audit extern al sistemului informatic al CNAS – Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate – și configurarea sa într-o formă integrată și funcțională.
  9. Adoptarea și aplicarea Strategiei pentru dezvoltarea Asistenței Medicale Primare, realizată în anul 2012.
  10. Aplicarea Strategiei Naționale de Sănătăte, adoptată în anul 2014 de Guvernul României, care nu este încă transpusă în legislație și practică sau în strategia fiscal-bugetară curentă.Sistemul de Sănătate are nevoie de susținerea solidară atât a profesioniștilor din domeniul medical cât și a pacienților astfel încât România să se poată dezvolta într-un mod sănătos, curat și armonios! Cu cât mai multe voci comune cu atât mai mulți decidenți și responsabili vor conștientiza că SĂNĂTATEA ESTE O PRIORITATE! Petiția va fi transmisă Ministerului Sănătății, Parlamentului României și Președintelui României, așadar vă invităm să o semnați:
Voteaza petitia online!

http://www.petitieonline.com/solidari_pentru_sanatate