Campanie de informare despre cancerul pulmonar

Pe 22 noiembrie a avut loc, la Bucuresti, conferinta de presa organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), in cadrul editiei 2016 al Campaniei de informare despre cancerul pulmonar.

Partenere ale evenimentului, Societatea Romana de Pneumologie si Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) – reprezentata prin grupul RespiRo – au adus in atentia celor de fata cateva din principalele probleme cu care se confrunta bolnavii: preventie ineficienta, diagnosticare tarzie, lipsa accesului la cele mai bune solutii terapeutice.

Pentru ca informatiile despre prevenirea si simptomele cancerului pulmonar sa ajunga la cat mai multi oameni, FABC si SNMF si-au propus sa distribuie materiale de informare prin medicii de familie. “Lupta cu cancerul pulmonar se muta si in salile de asteptare ale medicilor de familie”, a fost intitulat comunicatul de presa prin care se anunta ca medicii de familie care doresc vor primi din partea organizatorilor afise si alte materiale informative pe care le pot pune la dispozitia pacientilor in salile de asteptare, astfel incat anumite aspecte sa poate fi abordate ulterior in cabinet, daca va fi nevoie.

Cele doua organizatii si-au mai propus si elaborarea unui document privind strategia de preventie, depistare precoce, tratament si monitorizare eficienta a cancerului pulmonar, care sa aduca pe agenda Ministerului Sanatatii problematica acestei patologii.

Mai multe informatii gasiti AICI.